Over het boek

 

In het boek Nieuwe Vrijdenkers vertellen 12 voormalige moslims hun verhaal. Het boek is samengesteld door Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, en journalist Rachid Benhammou.

In Nederland ben je vrij om niet-godsdienstig te zijn, maar in de praktijk is die vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nieuwe Vrijdenkers komen twaalf Nederlandse voormalige moslims aan het woord die zich hebben losgemaakt van de religie van hun ouders. Bij sommigen ging dat gemakkelijk, maar anderen kregen te maken met zeer heftige reacties van hun familie, waarbij enkelen zelfs werden verstoten.

Een aantal van de geïnterviewden is nu openlijk atheïst, agnost, humanist of vrijdenker, maar de meesten van hen leiden een dubbelleven omdat de buitenwereld niets weet van hun afvalligheid. In Nieuwe Vrijdenkers vertellen deze voormalige moslims openhartig hun persoonlijk verhaal, hun soms verscheurende dilemma’s, maar ook over wat hen nu inspireert. Het zijn stuk voor stuk verhalen over het Nederland van nu.

Kopen of bestellen

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel voor 20,99 

Nieuwe Vrijdenkers die lid worden van dit Platform kunnen het boek bestellen voor minder dan de helft van de prijs, namelijk voor 10 euro. Mail naar info@nieuwevrijdenkers.nl om lid te worden en meer info te ontvangen.

Wie het boek liever digitaal leest kan het ebook Nieuwe Vrijdenkers direct bestellen via www.kobo.com