Wil je in contact komen met andere vrijdenkers met een islamitische achtergrond?

Vanuit de Nieuwe Vrijdenkers organiseren we  BESLOTEN EN OPENBARE BIJEENKOMSTEN

BESLOTEN BIJEENKOMSTEN zoals 

borrels, een cursus Losing my religion en online contact.

Wil je daar meer over weten?

Meld je dan aan via info@nieuwevrijdenkers.nl, liefst met je telefoonnummer.

Dan neemt een lotgenoot contact met je op

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cursus 'Losing my religion' voor Nieuwe Vrijdenkers 

Vanaf 2 november in Utrecht 

Ben je opgegroeid binnen de islam maar verloor je je geloof? Wil je meer ruimte om zelf te bepalen wat je zinvol en belangrijk vindt? Dan loop je vaak op tegen vragen, oordelen, eenzaamheid en het dilemma of je het je omgeving wel of niet vertelt.   

Maar je bent niet alleen. Er zijn veel meer vrijdenkers dan je denkt, in je omgeving, de geschiedenis en de wereld. Mensen die zich misschien niet willen afzetten tegen de religie waarin ze zijn opgegroeid, of wel, maar zich er niet (meer) door willen laten inperken en bepalen. Die in vrijheid willen leven en onderzoeken wat zij zelf belangrijk vinden. Maar liefst ook contact willen blijven houden met familie.  

Wil jij hierover praten met lotgenoten, ervaringen uitwisselen, meer leren over vrijdenkers in de wereld? Bespreken in welk krachtenveld je je bevindt als Nederlandse ex-moslim, nieuwe inspiratie delen om te worden wie je bent en samen kijken hoe je verder wilt?  

Doe dan mee aan de reeks van 4 gespreksavonden Losing my religion. Deze start 2 november in Utrecht en wordt begeleid door Fatima el Mourabit, voorzitter Platform Nieuwe Vrijdenkers en Paulien Boogaard, Humanistisch Verbond. Er is plaats voor 12 deelnemers. Je betaalt 20 euro voor 4 x. Uiteraard zijn de bijeenkomsten besloten en gaan we heel discreet om met je gegevens, informatie over locatie e.d.

Wil je meer informatie en/of je aanmelden? Stuur dan een mail naar info@nieuwevrijdenkers.nl. Dan nemen we contact met je op. Je kunt ook bellen naar 06.24161987. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Humanistisch Verbond organiseert ook OPENBARE BIJEENKOMSTEN met en over Nieuwe Vrijdenkers. Waar en wanneer lees je hieronder:

Boekpresentaties Nieuwe Vrijdenkers en gesprek met auteur en Humanistisch Verbondsvoorzitter Boris van der Ham en één van de geïnterviewden uit het boek

Dinsdag 6 november 19.30 uur in Enschede 

Boris van der Ham en Rachid Benhammou, auteurs Nieuwe Vrijdenkers

Aanmelden vanaf 14 dagen tevoren bij boekhandel Broekhuis via mail     enschede@boekhandelbroekhuis.nl 

Locatie: Boekhandel Broekhuis, Marktstraat 12, Enschede 

 

Donderdag 8 november 15.00 uur in  Eindhoven

Beide schrijvers van het boek: Boris van der Ham, voorzitter Humanistisch Verbond en journalist Rachid Benhammou. 

Info en aanmelding graag via: Jan-Willem van Wijk,  hvbeindhoven@gmail.com, 06 15 23 49 87

Locatie: Van Piere Boekhandel, Nieuwe Emmasingel 48, 5611 AM Eindhoven

 

Maandag 12 november in Den Haag

In: Café van Beek

voor info en aanmelding zie: https://devrijegedachte.nl/boris-van-der-ham-nieuwe-vrijdenkers/?fbclid=IwAR2TnkO84wCSCAbdA-AUWvlRSgZGjpB04jq8BJSnMHg-30Vktp617xZCQCY

 

Dinsdag 11 december 18.00uur in Friesland

Aanmelden bij: hvfryslan@gmail.com

Lokatie: Filosofiecafé Friesland

 

Woensdag 19 december 19.00 uur in Zwolle

Boris van der Ham met Fatima el Mourabit, voorzitter Platform Nieuwe Vrijdenkers

Aanmelden via: Afdeling Zwolle en Omstreken, hvzwolle@gmail.com

Locatie: Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a, 8011 CV Zwolle

 

Waar waren we al?

Op 8 mei in Amsterdam organiseerde NEWConnective in samenwerking met het Humanistisch Verbond Ik geloof het echt (niet)! Een talkshow over de vrijheid om van gedachten te veranderen.
Jonge mensen vertelden openhartig over hun afscheid van het bekende. Ze waren afkomstig uit islamitische, humanistische of christelijke kringen, en/ of vonden juist een nieuw onderdak in zo’n godsdienst of levensbeschouwing. Eén ding hadden ze zeker gemeen: hun individuele besluit om in vrijheid van gedachten te veranderen. Lees meer op NEWConnective

Op 29 mei waren de schrijvers van het boek Nieuwe Vrijdenkers, nl. Humanistisch Verbond voorzitter Boris van der Ham en schrijver en journalist Rachid Benhammou in Goes en Middelburg voor twee boekpresentaties, een besloten (met studenten) en een openbare bijeenkomst.

Op 17 juni presenteerden Boris van der Ham en Fatima El Mourabit het boek Nieuwe Vrijdenkers in het College Hotel in Amsterdam. Ook Rachid Ben Hammou en een anoniem geinterviewde vrijdenkster waren aanwezig en praatten mee in een geanimeerde discussie. Sommige oudere humanisten herkenden de afkeuring door de omgeving van toen zij soms een halve eeuw geleden uit de kast kwamen als afvallige van het christendom Nieuwe geïnteresseerde ex-moslims borrelden nog lang na!

Donderdag 11 oktober 20.00 uur in Amersfoort, inloop 19.30uur, met Boris van der Ham, mede-auteur en voorzitter Humanistisch Verbond, in de  Lutherse Kerk, Langestraat 61, Amersfoort https://www.humanistischverbond.nl/agenda/de-nieuwe-vrijdenkers-in-nederland

Zondag 21 oktober 14.00 uur in Groningen met Boris van der Ham met Fatima el Mourabit, voorzitter Platform Nieuwe Vrijdenkers in Het Humanistisch Centrum, W.A. Scholtestraat 2, 9712 KW Groningen

https://www.humanistischverbond.nl/agenda/boekpresentatie-nieuwe-vrijdenkers-0-4126-4128