Wil je in contact komen met andere vrijdenkers met een islamitische achtergrond?

Vanuit de Nieuwe Vrijdenkers organiseren we  BESLOTEN EN OPENBARE BIJEENKOMSTEN

BESLOTEN BIJEENKOMSTEN zoals 

borrels, een cursus Losing my religion en online contact.

Wil je daar meer over weten?

Meld je dan aan via info@nieuwevrijdenkers.nl, liefst met je telefoonnummer.

Dan neemt een lotgenoot contact met je op.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cursus 'Losing my religion' voor Nieuwe Vrijdenkers, meld je aan als geïnteresseerde! 

Ben je opgegroeid binnen de islam maar verloor je je geloof? Wil je meer ruimte om zelf te bepalen wat je zinvol en belangrijk vindt? Dan loop je vaak op tegen vragen, oordelen, eenzaamheid en het dilemma of je het je omgeving wel of niet vertelt.   

Maar je bent niet alleen. Er zijn veel meer vrijdenkers dan je denkt, in je omgeving, de geschiedenis en de wereld. Mensen die zich misschien niet willen afzetten tegen de religie waarin ze zijn opgegroeid, of wel, maar zich er niet (meer) door willen laten inperken en bepalen. Die in vrijheid willen leven en onderzoeken wat zij zelf belangrijk vinden. Maar liefst ook contact willen blijven houden met familie.  

Wil jij hierover praten met lotgenoten, ervaringen uitwisselen, meer leren over vrijdenkers in de wereld? Bespreken in welk krachtenveld je je bevindt als Nederlandse ex-moslim, nieuwe inspiratie delen om te worden wie je bent en samen kijken hoe je verder wilt?  

Doe dan mee aan de reeks van 3 gespreksavonden Losing my religion. Uiteraard zijn de bijeenkomsten besloten en gaan we heel discreet om met je gegevens, informatie over locatie e.d.

Wil je meer informatie en/of je aanmelden? Stuur dan een mail naar info@nieuwevrijdenkers.nl. Dan nemen we contact met je op en stellen we data voor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Waar waren we al?

Op 8 mei in Amsterdam organiseerde NEWConnective in samenwerking met het Humanistisch Verbond Ik geloof het echt (niet)! Een talkshow over de vrijheid om van gedachten te veranderen.
Jonge mensen vertelden openhartig over hun afscheid van het bekende. Ze waren afkomstig uit islamitische, humanistische of christelijke kringen, en/ of vonden juist een nieuw onderdak in zo’n godsdienst of levensbeschouwing. Eén ding hadden ze zeker gemeen: hun individuele besluit om in vrijheid van gedachten te veranderen. Lees meer op NEWConnective

Op 29 mei waren de schrijvers van het boek Nieuwe Vrijdenkers, nl. Humanistisch Verbond voorzitter Boris van der Ham en schrijver en journalist Rachid Benhammou in Goes en Middelburg voor twee boekpresentaties, een besloten (met studenten) en een openbare bijeenkomst.

Op 17 juni presenteerden Boris van der Ham en Fatima El Mourabit het boek Nieuwe Vrijdenkers in het College Hotel in Amsterdam. Ook Rachid Ben Hammou en een anoniem geinterviewde vrijdenkster waren aanwezig en praatten mee in een geanimeerde discussie. Sommige oudere humanisten herkenden de afkeuring door de omgeving van toen zij soms een halve eeuw geleden uit de kast kwamen als afvallige van het christendom. Nieuwe geïnteresseerde ex-moslims borrelden nog lang na!