Nieuwe vrijdenker Fatima over niet geloven

Vanavond 17 april geeft Ali Rizvi een lezing in de Rode Hoed over de uitdagingen van de moderne islam en hervorming van deze religie. Nieuwe vrijdenker Fatima El Moubarit vertelt hoe het is om in Nederland uit de islam te stappen.

Worsteling

De Canadees Rizvi schreef het boek The Atheist Muslim dat onlangs in het Nederlands is vertaald. Daarin beschrijft hij zijn worsteling om de wereld waarin hij als wetenschapper en arts leefde te verzoenen met de religie waarmee hij was opgevoed. Uiteindelijk verliest Rizvi zijn geloof en neemt hij zich voor om de stem te zijn van hen die gewoonlijk al tot zwijgen worden gebracht voordat ze de publieke media bereiken: atheïstische moslims. Na de lezing van Rizvi zal de Nederlandse Fatima El Moubarit vertellen over hoe het is om in Nederland uit de islam te stappen. El Moubarit is een van de twaalf mensen die aan het woord komt in het boek Nieuwe Vrijdenkers van Boris van der Ham en Rachid Benhammou.

Grappige vraag

Zo vertelt zij in het boek: “Mij wordt vaak gevraagd of ik de zingeving van het geloof niet mis. Ik vind dat een grappige vraag. Alsof je zonder religie geen zingeving kent. Alsof je een leeg leven hebt zonder Bijbel, Thora of Koran. Maar waarom moet je je leven zin geven met een boek? Mensen inspireren mij. De mens in het dagelijkse leven."

Persoonlijke verhaal

Vanwege haar bijdrage aan het boek vertelt zij de Rode Hoed haar persoonlijke verhaal. Deze lezing is gratis maar een toegangsbewijs is verplicht.
Het boek Nieuwe Vrijdenkers is vanaf vrijdag 20 april te vinden bij je lokale boekwinkel of online te bestellen bij Bruna, Ako, Van Stockum, Atheneum, Libris of Bol.com.

Word nu lid van het Humanistisch Verbond en ontvang het boek van Boris van der Ham en Rachid Benhammou gratis.

 

 

X